maandag 25 juni 2012

Laatste weken

Voor we aan de opkuis van de klas begonnen, mochten de jongens en meisjes nog één thema kiezen waar ze rond wilden werken. De jongens kozen 'De politie' en de meisjes 'Prinsessen'. Ze brachten zelf prinsessen-kleren mee en liepen op hoge hakken.
We maakten een prachtige gouden koets.
Zo zien wij eruit als prinsessen
Enkele vouwwerkjes.
Ipek en Malak spelen het verhaal van de prinses die een stoere prins zoekt, maar tenslotte een moedige en slimme politie-agent vindt.
Kijken naar een spannende aflevering, waarin Dora de prins redt.

De jongens hadden ondertussen zelf een politie-kepie gemaakt. Met zulke stoere agenten moeten we zeker geen schrik meer hebben.
Opgelet, wie zich niet aan de regels houdt, moet naar de zelfgemaakte gevangenis. "Alsjeblieft, laat ons weer vrij. We zullen heel braaf zijn." vragen deze schattige dames, maar agent Ray (Oliwier) kent geen genade.

Agenten moeten niet alleen sterk en moedig zijn, ze moeten ook slim en tactisch te werk kunnen gaan. Dit oefenen we met een smart-game waar we een auto moeten insluiten met de politiewagens.

Tot slot volgen nu nog de jarigen in de vakantie.
In juli zijn dit ANILCAN en WISSAM
En in augustus zijn dat LORINDA en JUF ADINDA

Zo, dit was het dan voor dit schooljaar. Er rest mij enkel nog jullie een prettige vakantie toe te wensen en hopelijk zie ik jullie allemaal terug in september !

Groetjes, juf Adinda.

zondag 24 juni 2012

Mei en juni 2012

De vakantie komt al piepen, dus hoog tijd om een verslag van de laatste twee maanden te brengen. In mei hadden we natuurlijk wat aandacht voor de mama's. We brachten zelf spulletjes van onze mama mee en maakten kleine handtasjes. Hoe vinden jullie mama Ipek?

We kregen ook bezoek van de prinses van Vies Vuilland. In haar land waren alle mensen zo vies, dat ze gewoon alle afval op de grond gooiden. Ze kwam ons om hulp vragen en ons ook verwittigen dat we ons afval goed moeten sorteren, zodat het hier ook geen Vies Vuilland zou worden.
Aan de hand van een afvalrace konden we laten zien hoe goed wij al sorteerden!
Tenslotte was er ook nog een videoboodschap van haar vader de koning.
Nadien werkten we in de klas ook nog een beetje rond afval. Zo leerden we dat er van afval vaak nieuwe spullen gemaakt worden of dat we er zelf kunstwerken mee kunnen maken.Stempelen met afval. Knutselen met afval.

Enkele kinderen hadden zelf een toneeltje bedacht rond vies vuilland...
...waar de toeschouwers vol aandacht naar keken.

In mei mochten we ook genieten van enkele zonnige dagen. Tijdens zo een namiddag gingen we samen met de kindjes van juf Evelien naar de olijfstraat om ons daar eens goed uit te leven.
De jarigen deze maand zijn : MUHAMMED, IPEK en STEFANY

En zo zijn we beland bij de laatste maand van het schooljaar. Op de eerste dag van juni gingen we met z'n allen naar de zee. We werden er getrakteerd op een super zonnige dag en hebben dus enorm genoten. Dat zullen jullie op de foto's zeker kunnen zien. Na het eten zochten we wat verkoeling in het water!!!

Natuurlijk kregen deze maand de papa's wat aandacht. We schilderden allemaal onze eigen papa. Ondertussen zullen deze kunstwerken al bij de papa's terechtgekomen zijn dus mogen we er nu wel enkele tonen.
Tijdens een poppenspel werd er een lekkere chocoladetaart gebakken voor vaderdag. Maar die taart was zo groot, dat wij wel moesten helpen opeten. Mmmm, LEKKER!!!!!
Esranur en Ipek spelen het poppenspel na.
Hoe vind je deze papa's ?

Dinsdag 19 juni gingen we dan met z'n allen sporten in het Fluweelpark. En ook deze keer was het weer ons goedgezind.

Fietsen doen we allemaal supergraaag.
Spelen met de parachute.
Estafettespelen.
"Voorzichtig met die ballon" denkt Lamiâa.
Voetballen hoort er natuurlijk ook bij.
Nu nog enkele penalties.
Even uitrusten in het zand.
Tot slot nog genieten van een ijsje.
En toen zag de rups dat alles weer rustig werd in het park.

Jarige van de maand is AMEL